Grappa

Grappa este o bautura alcoolica realizata din coaja, semintele si tulpinile ramase in urma producerii vinului. Acest lucru ar putea sa conduca la ideea ca este facuta din resturi, insa realitatea este cu totul alta. Grappa este o bautura aromata si extrem de rafinata. In comparatie cu vinul, aceasta are o concentratie de alcool mai mare. In general, vinurile au 12% alcool, in timp ce grappa are 35-60% alcool. Prin comparatie, vodka, romul si tequila au in general 40% alcool. Ca in cazul vinului, paharul din care se bea este un aspect esential. Acesta trebuie sa fie inalt si ingust, cu o deschidere mai larga catre exterior, care sa-ti permita sa te bucuri la maximum de aroma sa. Umple doar o treime din pahar pentru a tine vaporii departe de nasul tau.


Este o bautura digestiva, fiind numita de catre italieni „apa sanatoasa”, deoarece acestia au obiceiul sa o bea la finalul unei mese imbelsugate pentru a se relaxa si a digera mai usor mancarea. Se poate bea sec, dar si in cocktail-uri sau in bucatarie. Majoritatea consumatorilor de grappa prefera sa il consume la temperatura camerei pentru a experimenta acea senzatie placuta de arsura usoara, resimtita la nivelul gatului.


Pe Beicevrei.ro, in categoria Grappa, te asteptam cu zeci de sortimente de la trei dintre cei mai mari producatori italieni: Nonino, Branca si Bottega. 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru
  • Sibona - La Grappa di Chardonnay - 0.5L, Alc: 40% Sibona - La Grappa di Chardonnay - 0.5L, Alc: 40%

    Sibona

    Sibona - La Grappa di Chardonnay - 0.5L, Alc: 40%

    Distileria Sibona este situată în regiunea Piemonte din nord-vestul Italiei, recunoscută pentru producția de grappa și alte distilate de înaltă calitate. Fondată la începutul secolului XX, distileria deține Licența de Distilare Nr. 1, conferindu-i un statut de prestigiu în industria distilatelor italiene.

     

    Metodele de producție ale Sibona se bazează pe tradiție și inovație. Distilarea se realizează prin vaporizarea cojii de struguri imediat după presare, un proces care permite extragerea completă a aromelor caracteristice fiecărui soi.

     

    La Grappa di Chardonnay este produs din struguri Chardonnay recoltați din regiunile renumite Langhe și Roero. După recoltare și vinificare, tescovina rămasă este procesată imediat pentru a păstra prospețimea și aromele caracteristice. După distilare, grappa este lăsată să se odihnească în rezervoare de oțel inoxidabil pentru a se armoniza și a-și dezvolta caracteristicile. Rezultatul este un distilat delicat care reflectă atât eleganța strugurilor Chardonnay, cât și tradiția artizanală a distileriei Sibona.

     

     

    ASPECT: Limpede și cristalin, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet seducător și armonios se deschide cu accente florale diafane și fructe coapte - mere, pere și piersici - învăluite subtil de vanilie și alune prăjite.

     

    GUST: Fin și catifelat, cu dulceață naturală de stafide, alte note fructate și lemnoase, perfect echilibrate.

     

    FINISH: Postgust persistent și delicat, în care fructele și florile se prelungesc pe limbă ca un parfum subtil, lăsând o impresie rafinată, senină și memorabilă.

     

    153,77 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sibona - Grappa Riserva Botti da Tennessee Whiskey - 0.5L, Alc: 44% Sibona - Grappa Riserva Botti da Tennessee Whiskey - 0.5L, Alc: 44%

    Sibona

    Sibona - Grappa Riserva Botti da Tennessee Whiskey - 0.5L, Alc: 44%

    Distileria Sibona este situată în regiunea Piemonte din nord-vestul Italiei, recunoscută pentru producția de grappa și alte distilate de înaltă calitate. Fondată la începutul secolului XX, distileria deține Licența de Distilare Nr. 1, conferindu-i un statut de prestigiu în industria distilatelor italiene.

     

    Metodele de producție ale Sibona se bazează pe tradiție și inovație. Distilarea se realizează prin vaporizarea cojii de struguri imediat după presare, un proces care permite extragerea completă a aromelor caracteristice fiecărui soi.

     

    Tescovina strugurilor din soiurile Dolcetto și Arneis, este procesată imediat după presare, pentru a preveni oxidarea și a păstra prospețimea aromelor. Distilarea are loc în alambicuri de cupru, folosind tehnologia „disalcoltore” pentru a separa alcoolul etilic de restul materiei, obținând astfel un distilat curat și concentrat. După distilare, grappa este maturată inițial timp de aproximativ doi ani în butoaie de stejar de dimensiuni medii, unde dobândește complexitate și echilibru. Ulterior, este transferată în butoaie de Tennessee Whiskey, provenite din SUA, unde continuă procesul de maturare pentru încă doi ani.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar închis, cu tonuri aurii.

     

    MIROS: Arome complexe și profunde, în care domină tonuri dulci de vanilie, caramel și malț, urmate de accente subtile de lemn prăjit, miere și condimente fine. Buchetul evocă armonia dintre tradiția distilatelor tradiționale italiene și influențele bourbonului american.

     

    GUST: Rotund, catifelat și bine echilibrat, cu note inițiale de zahăr brun, vanilie și fructe uscate, continuate de accente de lemn nobil și condimente fine. Alcoolul este integrat armonios, oferind o senzație caldă și plăcută pe papile.

     

    FINISH: Final persistent și elegant, cu note de Tennessee Whiskey, caramel, vanilie și lemn rumenit.

     

    205,88 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sibona - Grappa Riserva In Botti da Rum - 0.5L, Alc: 44% Sibona - Grappa Riserva In Botti da Rum - 0.5L, Alc: 44%

    Sibona

    Sibona - Grappa Riserva In Botti da Rum - 0.5L, Alc: 44%

    Distileria Sibona este situată în regiunea Piemonte din nord-vestul Italiei, recunoscută pentru producția de grappa și alte distilate de înaltă calitate. Fondată la începutul secolului XX, distileria deține Licența de Distilare Nr. 1, conferindu-i un statut de prestigiu în industria distilatelor italiene.

     

    Metodele de producție ale Sibona se bazează pe tradiție și inovație. Distilarea se realizează prin vaporizarea cojii de struguri imediat după presare, un proces care permite extragerea completă a aromelor caracteristice fiecărui soi.

     

    Producția pornește cu vinacce (distilabile) provenite preponderent din soiurile Dolcetto, Barbera și Nebbiolo. Distilarea se realizează integral în alambicuri de cupru, utilizând experiența maestrului distilator și a enologului pentru extragerea esențelor aromatice cu precizie. După distilare, produsul este supus unei maturări inițiale în rezervoare din oțel inoxidabil, apoi în butoaie din stejar în două etape: mai întâi pentru aproximativ doi ani în butoaie de stejar cu capacitate medie, apoi pentru încă doi ani în butoaie asezonate cu rom, aduse de la producători prestigioși.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar închis cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Aromă amplă și seducătoare, cu tonuri dulci de miere, melasă și trestie de zahăr, completate de nuanțe de vanilie, caramel și lemn ușor prăjit. Se disting note de fructe exotice, smochine confiate și o tușă fină de cacao și scorțișoară.

     

    GUST: Gust rotund și catifelat, în care dulceața romului se împletește armonios cu finețea distilatului din vinacce piemontese. Notele de caramel brun, zahăr ars și condimente se unesc cu accente de fructe uscate și lemn nobil, pentru o senzație caldă și rafinată.

     

    FINISH: Final amplu și stăruitor, cu note calde de rom caraibian, vanilie, fructe confiate și lemn.

     

    205,88 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sibona - La Grappa di Moscato - 0.5L, Alc: 40% Sibona - La Grappa di Moscato - 0.5L, Alc: 40%

    Sibona

    Sibona - La Grappa di Moscato - 0.5L, Alc: 40%

    Distileria Sibona este situată în regiunea Piemonte din nord-vestul Italiei, recunoscută pentru producția de grappa și alte distilate de înaltă calitate. Fondată la începutul secolului XX, distileria deține Licența de Distilare Nr. 1, conferindu-i un statut de prestigiu în industria distilatelor italiene.

     

    Metodele de producție ale Sibona se bazează pe tradiție și inovație. Distilarea se realizează prin vaporizarea cojii de struguri imediat după presare, un proces care permite extragerea completă a aromelor caracteristice fiecărui soi.

     

    Producția expresiei din soiul Moscato începe cu selecția atentă a strugurilor recoltați din podgoriile situate în apropierea distileriei, pentru a asigura prospețimea și calitatea băuturii. După presarea strugurilor, pielițele, semințele și tulpinile rămase, cunoscute sub numele de vinacce, sunt supuse distilării. Distilarea se realizează în alambicuri de cupru, menținând controlul strict al temperaturii pentru a extrage doar aromele delicate și caracteristicile florale ale strugurilor, fără a introduce note amare sau dure.

     

     

    ASPECT: Lichid limpede și cristalin, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome delicate și florale, cu note pronunțate de flori de viță de vie, struguri Moscato și tonuri ușor fructate. Buchetul este elegant, rafinat și evocă dulceața subtilă a soiului tradițional Moscato.

     

    GUST: Gust fin și armonios, cu intrare moale și ușor dulce, urmată de note florale și fructate caracteristice. Alcoolul bine integrat oferă un corp rotund și echilibrat ce păstrează în același timp prospețimea fructului și energia terroir-ului.

     

    FINISH: Final lung și catifelat, cu ecouri florale și fructate.

     

    153,77 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Riserva di Annata 5 yo Anniversary - 0.7L, Alc: 43% Nonino - Grappa Riserva di Annata 5 yo Anniversary - 0.7L, Alc: 43%

    Nonino

    Nonino - Grappa Riserva di Annata 5 yo Anniversary - 0.7L, Alc: 43%

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio Nonino produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Gran Riserva di Annata 5 yo Anniversary este o grappa de colecție obținută din soiurile de struguri Ribolla, Moscat, Merlot și Malvasia. Băutura este produsă prin distilarea într-o singură operațiune a pieliței, pulpei și mustului. După distilare, băutura este maturată 5 ani în baricuri din stejar franțuzesc Limousin și Nevers și butoaie din stejar folosite anterior la producția vinului fortifiat sherry din Jerez, Spania.

     

     

    ASPECT:  Auriu-chihlimbar.

     

    MIROS: Parfumul este bogat, delicat și elegant, fructat (fructe uscate și struguri) și floral. În notele de mijloc se deosebește plăcut vanilia, urmată de note mai subtile de migdale și lemn de esență tare.

     

    GUST: Pe papile este complex, condimentat și fructat, confirmând aromele lemnoase identificate olfactiv.

     

    FINISH: Mediu spre lung, cu note de fructe și note lemnoase / vegetale.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 18-20°C., într-un pahar de 80-120ml (de tip balon, cu picior) și lăsată câteva minute în contact cu aerul pentru oxigenare înainte de a fi sorbită.

     

    462,22 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Tradizione - 1L, Alc: 41% Nonino - Grappa Tradizione - 1L, Alc: 41%

    Nonino

    Nonino - Grappa Tradizione - 1L, Alc: 41%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Nonino Grappa Tradizione este o băutură obținută din tescovină de struguri roșii și albi, fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată, imediat după recoltă, pentru a păstra proprietățile organoleptice originale ale fiecărui soi de strugure. După fermentarea tescovinei urmează distilarea în vase și instalații vechi din cupru unde este selectat cel mai pur alcool, partea de mijloc, sau inima distilării, ce devine o grappa de calitate. Înainte de îmbuteliere băutura este lăsată să se odihnească în cisterne din inox timp de 6 până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Incoloră și cristalină.

     

    MIROS: Parfum plăcut de lemn dulce, fructe și coajă de pâine.

     

    GUST: Intens, complex cu buchet fructat și ceva urme de tanini, dominați de alcoolul fin.

     

    FINISH: Mediu. Sec.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 12°C., într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior).

     

    150,04 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Riserva 24 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Nonino - Grappa Riserva 24 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Nonino

    Nonino - Grappa Riserva 24 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Nonino Grappa Riserva 24 yo este o băutură obținută din struguri de Friulia, fermentați în cisterne de inox cu temperatură controlată și distilare prin metodă artizanală. După distilare, în 1994, băutura a fost trasă în butoaie de stejar, în care a fost ținut anterior sherry Oloroso și lăsată la maturat cu sigiliu și supraveghere permanentă. În 2018 acest lot de grappa a fost îmbuteliat în 1135 de sticle. Pentru o experiență autentică se recomandă aerarea băuturii pentru câteva minute într-un pahar balon și servirea la temperatura camerei. Este ideal după masă, la o discuție interesantă.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar.

     

    MIROS: Parfumul este rezultatul alchimiei aromelor de frișcă, miere și fructe exotice, urmate de note elegante de portocală și ciocolată. Distilarea în instalațiile marcate de patina timpului aduc în această grappa și note de fum amestecate cu mirosul natural al lemnului umezit de o ploaie de vară. 

     

    GUST: Pe papile este gustoasă și cărnoasă cu note fructate lăsate de caise, frișcă, fructe și condimente exotice.

     

    FINISH: Finalul degustării aduce o notă de vin sherry, puțină astringentă, și o notă sensibilă de stejar.

     

    1.869,45 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Monovitigno di Prosecco GB - 0.7L, Alc: 38% Nonino - Grappa Monovitigno di Prosecco GB - 0.7L, Alc: 38%

    Nonino

    Nonino - Grappa Monovitigno di Prosecco GB - 0.7L, Alc: 38%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Nonino - Grappa Monovitigno Il Prosecco este o grappa obținută exclusiv din tescovină de struguri Glera, cultivați în localitatea Prosecco, ce dă numele spumantului faimos în Italia. Strugurii presați sunt fermentați în cisterne din inox, la temperatură controlată, imediat după recoltă, pentru a păstra proprietățile organoleptice originale ale soiului Glera. După fermentarea tescovinei urmează distilarea în vase și instalații vechi din cupru unde este selectat cel mai pur alcool, partea de mijloc, sau inima distilării, ce devine o grappa de calitate. Înainte de îmbuteliere băutura este lăsată să se odihnească în cisterne din inox timp de 6 până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Incolor și cristalin.

     

    MIROS: Parfum dulceag de flori de salcâm.

     

    GUST: Gustul intens, floral și fructat de mere golden, proaspete.

     

    FINISH: Mediu. Fructat, ușor amărui.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Pentru degustare este recomandat ca băutura să fie ținută la temperatura camerei, într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior).

     

    199,65 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Cru Monovitigno Verduzzo 18yo  - 0.7L, Alc: 45% Nonino - Grappa Cru Monovitigno Verduzzo 18yo  - 0.7L, Alc: 45%

    Nonino

    Nonino - Grappa Cru Monovitigno Verduzzo 18yo - 0.7L, Alc: 45%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Monovitigno Il Friulano este produs din tescovina soiurilor de struguri din regiunea viticolă Friuli. Producția începe cu fermentarea în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată, și distilarea în alambicurile proprii. Distilatul a fost maturat timp de 18 ani în butoaie din stejar franțuzesc. 

     

     

    ASPECT: Auriu-chihlimbar.

     

    MIROS: Arome de fructe verzi, completate de notele scurte din fructe dulci și condimente.

     

    GUST: Echilibrat, corpolent, cu arome diverse de fructe, de la cele verzi la cele coapte și macerate, note de migdale și vanilie lăsată de maturarea îndelungată în butoaie din stejar.

     

    FINISH: Scurt spre mediu, cu o notă de fruct rumenit, cald și condimentat.

     

    1.255,38 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Monovitigno Picolit - 1L, Alc: 50% Nonino - Grappa Monovitigno Picolit - 1L, Alc: 50%

    Nonino

    Nonino - Grappa Monovitigno Picolit - 1L, Alc: 50%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Nonino Grappa Tradizione este o băutură obținută din tescovină de struguri albi din soiul Picolit, recoltați dintr-o vie selectă a podgoriei Nonino din binecunoscuta regiune viticolă Friuli-Venezia Giulia. Pentru această grappa strugurii sunt fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată. Imediat după fermentare, strugurii sunt distilați foarte încet în vase și instalații artizanale pentru a compușilor volatili (ce oferă aromele) să se evapore, apoi să se condenseze, păstrând proprietățile organoleptice ale soiului ales. Înainte de îmbuteliere băutura este lăsată să se odihnească în cisterne din inox timp de 6 până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Incolor și limpede.

     

    MIROS: Parfum frumos de flori de salcâm și stafide proaspăt uscate.

     

    GUST: Elegant, cu aromă de fructe coapte (gutui, smochine proaspete), completate cu o notă suavă din coajă de pâine.

     

    FINISH: La final, gustul remanent este persistent, pur și fascinant.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 12°C., într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior) și lăsată câteva minute în contact cu aerul pentru oxigenare înainte de a fi sorbită.

     

    1.246,30 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Il Moscato - 2L, Alc: 41% Nonino - Grappa Il Moscato - 2L, Alc: 41%

    Nonino

    Nonino - Grappa Il Moscato - 2L, Alc: 41%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Nonino Grappa Il Moscato este o grappa obținută exclusiv din tescovină de struguri Muscat, cultivați în diverse podgorii din nordul Italiei. Procesul de producție începe cu tescovina supusă fermentării în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. Urmează distilarea în vase și instalații din cupru unde este selectat cel mai pur alcool, partea de mijloc sau inima distilării. Distilare este încetinită pentru a permite compușilor volatili, ce oferă aromă, să se evapore total, apoi să se condenseze pentru a păstra proprietățile organolptice ale soiului Muscat. După distilare băutura este lăsată să se odihnească în cisterne din inox timp de 6 luni, după care este îmbuteliată.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Boabele desciorchinate și fermentate imediat după recoltă aduc un parfum delicat și dulce, caracteristic și vinurilor produse din soiurile Muscat.

     

    GUST: Cald, echilibrat, cu arome de strugure macerat și piper amestecat cu fenicul.

     

    FINISH: Mediu, condimentat și ușor sărat, pe măsură ce se retrage de pe papile.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 12°C., într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior).

     

    623,15 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Riserva di Annata 14 yo GB - 0.7L, Alc: 45% Nonino - Grappa Riserva di Annata 14 yo GB - 0.7L, Alc: 45%

    Nonino

    Nonino - Grappa Riserva di Annata 14 yo GB - 0.7L, Alc: 45%

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio Nonino produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Pentru această grappa strugurii sunt fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată. Imediat după fermentare strugurii sunt distilați foarte încet în vase și instalații artizanale pentru a permite compușilor volatili (ce oferă aromele) să se evapore, apoi să se condenseze, păstrând proprietățile organoleptice ale fiecărui soi de strugure ales.

     

    După distilare, băutura este maturată 14 ani în baricuri din stejar franțuzesc Limousin, Nevers și Gresigne, fără adaos de colorant.

     

     

    ASPECT:  Auriu-chihlimbar.

     

    MIROS: Aromă complexă de condimente: șofran, scorțișoară, curry, nucșoară, completată de fructe uscate și migdale proaspăt decojite.

     

    GUST: Gust catifelat, elegant, marcat de lemn, condimente și fructe uscate.

     

    FINISH: Gust final persistent, dulceag și vanilat.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 18-20°C., într-un pahar de 80-120ml (de tip balon, cu picior) și lăsată câteva minute în contact cu aerul pentru oxigenare înainte de a fi sorbită.

     

    1.744,82 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sibona - La Grappa di Barolo - 0.5L, Alc: 40% Sibona - La Grappa di Barolo - 0.5L, Alc: 40%

    Sibona

    Sibona - La Grappa di Barolo - 0.5L, Alc: 40%

    Distileria Sibona este situată în regiunea Piemonte din nord-vestul Italiei, recunoscută pentru producția de grappa și alte distilate de înaltă calitate. Fondată la începutul secolului XX, distileria deține Licența de Distilare Nr. 1, conferindu-i un statut de prestigiu în industria distilatelor italiene.

     

    Metodele de producție ale Sibona se bazează pe tradiție și inovație. Distilarea se realizează prin vaporizarea cojii de struguri imediat după presare, un proces care permite extragerea completă a aromelor caracteristice fiecărui soi.

     

    Producția grappei începe cu selecția atentă a tescovinei de strugurii Nebbiolo, recoltați din podgoriile locale din Piemonte, folosiți pentru vinul tradițional de Barolo. Distilarea se realizează în alambicuri de cupru, printr-un proces lent și controlat, care permite extragerea aromelor elegante și intense.

     

     

    ASPECT: Limpede, cristalin, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet intens și armonios, cu note florale fine, accente de fructe roșii coapte, prune și cireșe, completate subtil de tonuri de vanilie și stejar.

     

    GUST: Gust rotund și echilibrat, în care dulceața naturală a strugurilor se împletește cu tonuri fine de lemn, prune uscate și condimente delicate. Alcoolul este bine integrat, oferind distilatului o textură catifelată și armonioasă.

     

    FINISH: Final persistent și elegant, cu ecouri florale și fructate, lăsând pe simțuri o senzație caldă, rotundă și sofisticată, care reflectă experiența și tradiția distileriei Sibona.

     

    179,83 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Tradizione - 0.7L, Alc: 41% Nonino - Grappa Tradizione - 0.7L, Alc: 41%

    Nonino

    Nonino - Grappa Tradizione - 0.7L, Alc: 41%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Nonino Grappa Tradizione este o băutură obținută din tescovină de struguri roșii și albi, fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată, imediat după recoltă, pentru a păstra proprietățile organoleptice originale ale fiecărui soi de strugure. După fermentarea tescovinei urmează distilarea în vase și instalații vechi din cupru unde este selectat cel mai pur alcool, partea de mijloc, sau inima distilării, ce devine o grappa de calitate. Înainte de îmbuteliere băutura este lăsată să se odihnească în cisterne din inox timp de 6 până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Incoloră și cristalină.

     

    MIROS: Parfum plăcut de lemn dulce, fructe și coajă de pâine.

     

    GUST: Intens, complex cu buchet fructat și ceva urme de tanini, dominați de alcoolul fin.

     

    FINISH: Mediu. Sec.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 12°C., într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior).

     

    124,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Tradizione Ruta - 0.7L, Alc: 43% Nonino - Grappa Tradizione Ruta - 0.7L, Alc: 43%

    Nonino

    Nonino - Grappa Tradizione Ruta - 0.7L, Alc: 43%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Nonino Grappa Tradizione este o băutură obținută din tescovină de struguri albi, fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată, imediat după recoltă, pentru a păstra proprietățile organoleptice originale ale soiului de strugure. La acest sortiment de grappa este adăugată și rută de grădină (virnant), o rădăcină de arbust verde ce îi oferă băuturii aromă vegetal-lemnoasă. După fermentarea tescovinei urmează distilarea în vase și instalații vechi din cupru unde este selectat cel mai pur alcool, partea de mijloc sau inima distilării, ce devine o grappa de calitate.

     

     

    ASPECT: Verde intens, oferit de prezenta unui fir de âvarnant (rută de grădină) în interiorul sticlei.

     

    MIROS: Aromă de vegetale și distilat rafinat, fructat.

     

    GUST: Gustul este tipic aromelor acestei plante, intens, placut și vegetal - lemnos.

     

    FINISH: Mediu. Note slabe de vegetale macerate.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 10 - 14°C., într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior).

     

    150,04 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Riserva 5 yo Antica Cuvee GB - 0.7L, Alc: 43% Nonino - Grappa Riserva 5 yo Antica Cuvee GB - 0.7L, Alc: 43%

    Nonino

    Nonino - Grappa Riserva 5 yo Antica Cuvee GB - 0.7L, Alc: 43%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Nonino Grappa - Riserva 5 yo Antica Cuvee este o Grappa obținută din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Schioppettino. Strugurii sunt fermentați în cisterne de inox, cu temperatură controlată, iar distilarea are loc artizanal. Aceasta grappa este maturată în butoaie mici de stejar franțuzesc din pădurea Limousin și în butoaie folosite anterior la producția de vinuri Jerez în Spania. 

     

     

    ASPECT: Chihlimbar, strălucitor.

     

    MIROS: Arome seducătoare de condimente și produse de patiserie. 

     

    GUST: Pe papile este complex și aduce același arome de condimente, blalt dulce și o tușă de drojdie. 

    FINISH: Persistent, cu o o notă finală de migdale.

     

    Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 18 - 20°C., într-un pahar mic de 80-120ml (de tip balon, cu picior).

     

    343,64 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Marzadro - Giare Riserva Amarone Grappa - 0.7L, Alc: 41% Marzadro - Giare Riserva Amarone Grappa - 0.7L, Alc: 41%

    Marzadro

    Marzadro - Giare Riserva Amarone Grappa - 0.7L, Alc: 41%

    Brand-ul de grappa Marzadro își are începuturile în 1949, într-o perioadă când Italia cât și celelalte state europene erau afectate de conflagrația mondială ce se terminase în urmă cu doar patru ani. După mulți ani petrecuți la muncă în Roma, Sabina Marzadro s-a întors la sfârșitul anilor ’40, în reginea natală Brancolino, localitatea Nogaredo.

     

    În scurt timp Sabina și-a instalat în casa părintească un alambic construit de artizanul Arnoldi. Odată cu primele care pline cu tescovină au apărut și primii clienți pentru primele sale loturi de grappa, o băutură tradițională a Italiei.

     

    Giare Riserva Amarone este o grappa de calitate premium, obținută din soiurile clasice ale producției de vin Amarone: Corvina, Rondinella și Molinara. Distilarea are loc în alambicuri Bagnomaria, iar alcoolul proaspăt este lăsat cel puțin 36 de luni să se odihnească în butoaie de stejar de 500 de litri. În tot acest timp, maestrul distilator verifică constant evoluția blendului și echilibrul aromelor naturale ale fiecărui lot de grappa.  

     

     

    ASPECT: Auriu-deschis, strălucitor.

     

    MIROS: O grappa cu expresii aromatice de fructe confiate, miere, vanilie și condimente dulci.

     

    GUST: Pe papile este cald, rotund cu note catifelate și persistente de fructe.

     

    FINISH: Un gust final sec, cu o notă de struguri macerați.

     

    402,33 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nonino - Grappa Monovitigno Il Friulano - 0.7L, Alc: 41% Nonino - Grappa Monovitigno Il Friulano - 0.7L, Alc: 41%

    Nonino

    Nonino - Grappa Monovitigno Il Friulano - 0.7L, Alc: 41%

    Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

     

    De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

     

    Monovitigno Il Friulano este produs din tescovina soiurilor de struguri din regiunea viticolă Friuli. Producția începe cu fermentarea în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată, și distilarea în alambicurile proprii.  

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Aromă de fructe proaspete și condimente, completate cu o notă de migdale prăjite.

     

    GUST: Mere și pere dulci, alături de fructe macerate, pe un fond de distilat rafinat, neted, ce alunecă ușor pe papile.

     

    FINISH: Scurt spre mediu, cu note de fructe calde.

     

    124,63 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Grilă Listă